Antwerp klopt zich op de borst met jeugdproject: 'Uniek middelbare schooltraject'

Antwerp klopt zich op de borst met jeugdproject: 'Uniek middelbare schooltraject'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 15:59wo 27-01-2021 om 15:59

Royal Antwerp FC zet alles op alles om de gevestigde waarden van het Belgische voetbal uit te dagen. Op het veld lukt dat bij momenten al aardig en ook de infrastructuur gaat er razendsnel op vooruit, maar de jeugdwerking hinkt nog wat achterop. Daar zet The Great Old echter volop op in.

Uit een filmpje dat Antwerp woensdag deelde via haar sociale media, moet blijken dat het doorstromen van eigen jongens een belangrijke peiler wordt in de uitbouw van de club. Daarbij is het aspect voetbal natuurlijk van doorslaggevend belang, maar ook de school valt in Deurne-Noord niet te verwaarlozen. Die boodschap komt alvast naar voren in het promotiefilmpje.

"We hebben een eerste graad opgestart in september, dus 2020-2021, waar spelers kunnen instromen in het Leonardo Lyceum Wilrijk. Voor spelers voor wie de afstand naar school te groot is, voorzien we uiteraard een mogelijkheid om op internaat te gaan. We hebben daar al een zeer vlotte samenwerking rond met internaat De Spits op Linkeroever", legt jeugdcoördinator Steven Smet onder meer uit.

"Die samenwerking geeft ons de mogelijkheid om meer en dichter bij onze spelers te komen, aangezien ze zeven uur extra sport krijgen, meer bepaald voetbal en breedmotorische ontwikkeling", vult visiecoördinator Zeb Jacobs aan. "Dat maakt dat we die kinderen beter kunnen maken, dichter bij hun ontwikkeling kunnen komen en specifieker en vooral individueler kunnen gaan werken. De trainingen starten vanuit een individueel ontwikkelingsplan en de kinderen kiezen zelf hun doelstellingen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Antwerp binnen de vijf jaar de kloof dichten met pakweg Anderlecht, Genk of Club Brugge op vlak van jeugdwerking?

Ja
74%
Nee
26%
(201 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws