'Had Anderlecht deze kern op 1 september, stond het nu boven KRC Genk in de stand'

'Had Anderlecht deze kern op 1 september, stond het nu boven KRC Genk in de stand'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 15:30di 26-01-2021 om 15:30

RSC Anderlecht begon met grote ambities aan het seizoen en aasde op een plek in de top vier. Die lijkt het voorlopig ook gaan waar te maken, al kon het volgens Sportief Directeur Peter Verbeke nog beter afgelopen zijn.

Het doel van Anderlecht is nu wel duidelijk: bij de eerste vier eindigen. "Te beginnen met de wedstrijd op Moeskroen start voor ons de laatste rechte lijn naar Play-Off 1", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Het is money time."

Volgens Verbeke is deze kern na de wintertransfers zelfs één van de sterkste kernen in het land. "Hadden we déze kern op de been kunnen brengen op 1 september, dan durf ik te beweren dat we vandaag boven Genk zouden staan", geeft hij aan.

De fans
Intussen lijkt een nieuwe titel er niet meer in te zitten, maar de fans blijven opvallend rustig. "De fans zijn zeer positief over het voetbal dat gebracht wordt", weet Verbeke. "We pakten 4 op 12 tegen Beerschot, Leuven, Eupen en Waasland-Beveren en tóch is er nog steeds een zeker enthousiasme. Dat is omdat de fans zien dat het Anderlechtiaanse voetbal terug is", geeft hij aan.

"Anderlecht speelt vanaf minuut één tot minuut negentig herkenbaar voetbal - hoge pressing, technisch verzorgd en dominant voetbal. Het is veel meer dan eens met 3-0 winnen of een halfuurtje hier en daar goed voetballen", aldus Verbeke.

Al beseft hij ook dat er in de toekomst resultaten moeten worden geboekt. "Dat het voetbal niet genoeg resultaten oplevert, betwist ik niet. En als dat nog drie maanden blijft duren, gaan de fans óók morren. Maar als we met Anderlechtiaans voetbal top vier halen, zullen de supporters tevreden zijn, denk ik. Vincent niet - 't is ongelooflijk, kampioen worden is het enige wat telt voor hem", besluit de sportief directeur van Anderlecht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws