De opmars van Tielemans in Engeland: Hij is nu al een wonderlijke coach

De opmars van Tielemans in Engeland: "Hij is nu al een wonderlijke coach"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 12:25di 26-01-2021 om 12:25

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 13:28di 26-01-2021 om 13:28

Met de aanvoerdersband om de arm vuurde Youri Tielemans zondagmiddag Leicester City aan. Een primeur voor de Rode Duivel in Engeland. Het aanvoerderschap zegt veel over de opmars van Tielemans in Engeland.

De aanvoerder bij Leicester City luistert normaal gezien naar de naam Kasper Schmeichel. Bij afwezigheid van de doelman en enkele andere sterkhouders over de dertig mocht Tielemans de aanvoerdersband aantrekken in het FA-cup duel tegen Brentford. Het zegt iets over het aanzien dat de 23-jarige Tielemans geniet bij zijn club.

"Hij heeft die leiderschapskwaliteiten van nature", citeert Het Laatste Nieuws coach Brendan Rogers. "Je kan zien waarom. Hij heeft een stem, een bepaalde kijk op het spelletje. Altijd zoekt hij naar een oplossing, voor zo’n jonge speler is hij nu al een wonderlijke coach", is de coach vol lof over onze landgenoot.

Dat het geen holle woorden zijn bewijzen de statistieken. Onder Rogers krijgt Tielemans zo goed als nooit rust, elke wedstrijd moet hij vol aan de bak. Net als Kevin De Bruyne bij City is Tielemans bij Leicester het verlengstuk van de coach op het veld. Onder het leiderschap van Tielemans doet Leicester het alvast uitstekend met een derde plek als gevolg. Ook in de FA Cup zijn The Foxes nog in de running. Wie weet kan Tielemans nog oogsten vooraleer hij via de grote poort naar een traditionele topclub verkast. Wie weet is dat deze zomer al het geval.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Tielemans nu al goed genoeg voor een absolute topclub in Europa?

Ja
86%
Nee
14%
(152 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws