Club Brugge trekt het meeste aandacht op YouTube, enkel Gent ontbreekt in top-vijf

Club Brugge trekt het meeste aandacht op YouTube, enkel Gent ontbreekt in top-vijf

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 12:33za 23-01-2021 om 12:33

De sociale media spelen een steeds grotere rol in onze maatschappij, niet alleen in onze vrije tijd, maar evenzeer op bedrijfsgebied. De clubs uit de Jupiler Pro League kunnen uiteraard niet achterblijven in die tendens. Op YouTube mag Club Brugge zich alvast de beste leerling van de klas noemen.

Het Twitter-account van Deportes & Finanzas publiceerde zaterdagmiddag de top-vijf van populairste Belgische clubs op YouTube tijdens het kalenderjaar 2020. Club Brugge gaat daarin aan kop. Blauw-Zwart wekte het voorbije jaar een totaal van 2,51 miljoen interacties op via het videokanaal. Onder 'interacties' verstaat D&F likes, dislikes (duimpjes naar beneden, zeg maar), reacties en het aantal keer dat een filmpje bekeken werd.

De rest van de top-vijf bestaat grotendeels uit de andere clubs van de G5, al is de kloof met Club wel behoorlijk groot. RSC Anderlecht en Standard Luik mogen mee op het podium, maar scoren slechts de helft zo goed als de rivaal uit Brugge. Ook KRC Genk mag zich nog net bij de beste vijf rekenen. KAA Gent schittert dan weer in afwezigheid. Haar plaatsje wordt verrassend ingenomen door KV Kortrijk, dat het met ruim één miljoen interacties opperbest doet voor een 'kleinere' club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws