Club Brugge liet Touba helemaal links liggen: Ze wilden geen contractverlenging

Club Brugge liet Touba helemaal links liggen: "Ze wilden geen contractverlenging"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 23:44vr 22-01-2021 om 23:44

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 23:47vr 22-01-2021 om 23:47

Bij Club Brugge zien we de laatste jaren flink wat meer eigen jeugd spelen en kregen onder andere Charles De Ketelaere en Ignace Van der Brempt onlangs kansen. In het verleden gebeurde hetzelfde met Ahmed Touba, die uiteindelijk richting RKC vertrok. Al zag hij een langer verblijf ook zeker zitten.

Touba debuteerde als tiener bij Club Brugge, maar kon niet doorbreken bij de Bruggelingen. Na een uitleenbeurt aan Beroe werd hij verkocht aan het Nederlandse RKC. Touba was nochtans graag gebleven bij de Bruggelingen.

"Had Club Brugge gezegd: ‘Teken voor drie jaar bij, maar ga eerst een jaar op huurbasis naar RKC’, was dat voor mij ook een goede optie geweest", vertelt Touba aan Brabants Dagblad. "Maar dat wilden ze niet", onthult hij.

Inmiddels denkt hij niet meer aan Club Brugge. "Ik speel voor mezelf, niet voor Brugge. Ik wil het beste uit mijn carrière halen. Hier bij RKC geloven ze in mij, speel ik elke wedstrijd. Ik heb het hier naar mijn zin", aldus de jeugdinternational.

De 22-jarige verdediger kwam dit seizoen zeventien keer uit voor RKC. Daarin was Touba goed voor één doelpunt. Bij RKC heeft hij nog een contract tot medio 2023.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws