Breaking news

Eupen is eerste halve finalist na verdienstelijke zege tegen KAA Gent

Standard is actief op zoek naar een overnemer, dat is geen al te best teken

"Standard is actief op zoek naar een overnemer, dat is geen al te best teken"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 21:47ma 18-01-2021 om 21:47

Standard Luik boekte met Mbaye Leye een voorzichtig succesje. De zes op zes zal ongetwijfeld deugd doen aan de Maas, want financieel blijven er donkere wolken pakken. Jesse De Preter, voorzitter van de Belgische makelaarsvereniging, geeft wat inkijk in de huidige situatie van de Waalse trots.

"Iedereen weet dat het vorig jaar al zeer, zeer moeilijk was", blikt De Preter bij Les News 24 terug op de lastige licentieslag van midden 2020. "Ze hadden uiteindelijk een soort van immobiliënverkoop nodig om toch een licentie uit de brand te slepen. Daarna is men gefaald om de club te verkopen aan meneer Forestieri, wat in het lang en het breed is uitgesmeerd in de kranten."

"Dat klinkt toch slecht", windt de zaakwaarnemer van onder meer Roberto Martinez er geen doekjes om. "Het lijkt nog moeilijker dan vorig jaar. Wij kennen hun rekening niet, uiteraard, maar er zijn weinig positieve elementen. Ja, ik maak me wat zorgen, want het is toch een grote naam in België. Het zou jammer zijn mocht de club veel van haar pluimen laten, al zie ik ze niet meteen verdwijnen."

"Ik ben zelf betrokken geraakt in een dossier, zonder in detail te treden", onthult De Preter. "Zij zijn zelf in ieder geval actief op zoek naar een overnemer, naar iemand die geld op tafel kan leggen. Dat is op zich al geen al te best teken, als je zelf je winkel moet verkopen ... Zo verkrijg je vaak niet de beste prijs. Dat is een erg slecht teken voor de licentie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Standard binnen drie jaar bij de top van het Belgische voetbal?

Ja
48%
Nee
52%
(261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws