Vercauteren spreekt over situatie Lamkel Zé: “Je krijgt geen kans, je neemt het”

Vercauteren spreekt over situatie Lamkel Zé: “Je krijgt geen kans, je neemt het”

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 14:12vr 15-01-2021 om 14:12

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 14:41vr 15-01-2021 om 14:41

Didier Lamkel Zé lijkt nog niet afgeschreven te zijn bij Antwerp. Na zijn excuses van vorige week is het de bedoeling dat hij op termijn weer een kans zou krijgen. Vandaag meldde hij zich op de club, maar er werd toch beslist dat hij een individueel programma zou afwerken.

Lamkel Zé trainde dus nog niet mee met de groep. “Ten eerste krijg je geen kans bij mij, je neemt een kans. Hij is een speler van Antwerp, hij ligt hier nog onder contract. Ik ga ervan uit dat het mijn taak is elke speler zo goed mogelijk te begeleiden. Ik wil er geen item van maken, we zullen zien in de volgende dagen wat we ermee doen. Er moet zeker iets gebeuren”, zegt Vercauteren.

“Wat is de gemakkelijkste oplossing? Hem thuislaten, dat zou gemakkelijk zijn. Dat is comfort. Maar als er één ding is dat ik niet wil, is dat comfort. Uiteraard is het groepsgebeuren belangrijk, maar soms moet je in staat zijn van daaruit te treden en toch nog ploeggerricht of clubgericht te denken. Dat is voor mij de prioriteit. Oké, ja kan ook beslissen om definitief in te grijpen. En dan te zeggen: het is een afgesloten hoofdstuk. Bye bye. Maar voor mij is het helemaal geen afgesloten hoofdstuk.”

Antwerp neemt het zondag op in de topper tegen KAA Gent. Daar komt Lamkel Zé nog niet voor in aanmerking. “Naar zondag toe komt hij nog niet in aanmerking voor een selectie, normaal speelt hij morgen met beloften. Dan zullen we zien. Ik sta altijd open voor iemand die onder contract staat”, citeert Het Nieuwsblad Vercauteren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws