Dost heeft grootse plannen met Club Brugge: “Ik ben hier wat van plan”

Dost heeft grootse plannen met Club Brugge: “Ik ben hier wat van plan”

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 13:26vr 15-01-2021 om 13:26

Bas Dost heeft zijn start bij Club Brugge niet gemist. Na een helft staat de teller al op één doelpunt. Daar wil de Nederlandse goaltjesdief het echter niet bij laten.

Dost werd goed aangespeeld tegen STVV. “Het mooie is dat deze trainer in ons gesprek heel erg benadrukt heeft dat hij me goed wil aanspelen. En dat hij met de andere spelers aan de bak wilde om te zorgen dat ik voorin in mijn element kom. Het is natuurlijk één ding om dat te zeggen, maar het is een tweede ding om het uit te voeren. Als je dan merkt hoe hij de eerste week daarmee bezig is, dan geeft dat vertrouwen. Ik vind dat het voorlopig geweldig gaat.”

In Duitsland kreeg Dost de bijnaam: 'Platfuss-Bomber'. “Die bijnaam kwam tot stand omdat ik platvoeten heb en geboren ben in een wijk in Deventer die de Platvoet heet. Dat is wel geestig. Maar ik ben niet echt op zoek naar bijnamen. Natuurlijk vind ik het leuk als ik positieve kritiek of complimenten krijg, maar mijn motivatie haal ik uit mezelf.”

Dost heeft nog grootse plannen met Club Brugge. Hij wil vooral kampioen worden met Blauw-Zwart. “Ik ben naar hier gekomen omdat ik een en ander wil laten zien. Het is niet zo dat ik nu denk: Ik heb in één wedstrijd gescoord en het is goed zo. Nee, ik ben hier wat van plan. Het belangrijkste is kampioen worden.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws