Wie moet Lokonga vervangen? ‘Trebel, Colassin en Murillo zijn opties’

Wie moet Lokonga vervangen? ‘Trebel, Colassin en Murillo zijn opties’

12-01-2021 12:15
21

Anderlecht is aanvoerder Lokonga voor enkele weken kwijt. Een tegenvaller voor de club, die met Cullen en Lokonga het juiste evenwicht op het middenveld leek gevonden te hebben. Het Laatste Nieuws weet hoe Vincent Kompany het gemis kan opvangen.

De blessure van Lokonga zou al bij al nog meevallen, de wedstrijden tegen Eupen en Charleroi komen echter sowieso te vroeg. Kompany moet dus puzzelen met zijn elftal. ‘Heel erg veel opties heeft Kompany echter niet’, pent de krant neer.

‘Kana komt in aanmerking om de positie van Lokonga op te vullen. Een andere denkpiste is om spelmaker El Hadj een rij naar achter te schuiven, om dan voor een nieuwe nummer tien te kiezen. Die nieuwe spelmaker zou bijvoorbeeld Colassin kunnen zijn. Anderlecht zou ook Murillo naar het centrum kunnen halen, in het verleden speelde hij bij Panama als verdedigende middenvelder. In dat geval zou Sardella zijn plaats als flankverdediger behouden’, aldus Het Laatste Nieuws.

Tot slot zijn er nog twee ultieme opties. ‘Trebel traint weer voluit mee met de groep en zou dus meteen in de basis kunnen beginnen, het is echter de vraag of Anderlecht dat risico nu al wil nemen. Een andere optie biedt zich aan in de vorm van Ashimeru. De Salzburg-middenvelder lijkt op weg naar Anderlecht en is de geknipte man om Lokonga te vervangen. Het is echter nog maar de vraag of de club de deal voor vrijdag kan afronden en de Ghanees speelklaar krijgt.’