Kinesist over blessure Witsel: Alsof je een trap op je hiel krijgt

Kinesist over blessure Witsel: "Alsof je een trap op je hiel krijgt"

11-01-2021 20:24

Zondagavond kreeg Axel Witsel en heel België slecht nieuws te horen. De achillespees van Witsel is afgescheurd en hij staat voor een lange revalidatie. Maandag in de late namiddag wordt de defensieve middenvelder van Borussia Dortmund geopereerd. Volgens kinesist David Bombeke is de terugkeer van Witsel afhankelijk van de speler zelf, vertelt hij aan Sporza.

David Bombeke is momenteel aan de slag als kinesist bij Club Brugge. Voorheen werkte Bombeke samen met veel wielrenners. Hij heeft wat meer uitleg over de blessure van Axel Witsel. "Het lijkt vaak onschuldig, want meestal is er geen tegenstander betrokken", legt David Bombeke uit. "Je krijgt de blessure vaak bij het aanzetten. Het hoeft niet met een hoge snelheid te zijn."

Bombeke vertelde ook dat het vaak een raar gevoel is waardoor de speler denkt dat er toch contact is geweest. "Je ziet heel vaak dat een speler in zo'n geval over zijn schouder kijkt. Hij denkt dat hij aangetrapt is en is dan verrast dat er niemand achter hem staat. Zo voelt het dus voor de speler: alsof je een trap op je hiel krijgt. Maar dat is dus meestal niet het geval", vertelt Bombeke.

Als Bombeke gevraagd wordt over de duur van de blessure van Witsel is hij heel vaag. De geschatte inactiviteit wordt geschat op 4 à 7 maanden. "Ik weet niets over de ernst van deze blessure, daar kan ik dus geen uitspraak over doen", zegt kinesist David Bombeke aan Sporza. "Maar het is geen à la carte-operatie. Een revalidatie aan de achillespees kan in de goeie of minder goeie richting evolueren. Het is zeer individueel. De revalidatie kan 2 à 3 maanden variëren."