UPDATE: 'Anderlecht is speler enkele wedstrijden kwijt'

UPDATE: 'Anderlecht is speler enkele wedstrijden kwijt'

11-01-2021 14:00 Laatste update: 17:55
14

Het was een zondagavond om snel te vergeten voor Anderlecht aan Den Dreef. De recordkampioen verloor én zag Sambi Lokonga uitvallen met een blessure. Inmiddels is er al iets meer duidelijkheid rond de middenvelder.

Zo weet Het Laatste Nieuws dat Lokonga een spierblessure heeft opgelopen op het veld van OH Leuven. Het zou gaan om een spier in de linkerbil, de aanvoerder moest de wedstrijd staken. Hoe lang Lokonga out zal zijn is nog niet zeker, daarvoor is er extra onderzoek nodig. De match tegen Eupen aankomende vrijdag komt waarschijnlijk wel te vroeg.

"Ik denk en hoop ook dat het niet te erg is", vertelde Kompany na afloop van de partij. "De match tegen Eupen komt er echter al heel snel aan." Moch Lokonga die wedstrijd effectief niet halen biedt het mogelijk perspectieven voor Adrien Trebel. De Fransman zou weer fit zijn voor de dienst na een knieblessure.

Update: Volgens La Dernière Heure heeft Lokonga pech. De Waalse krant meent dat de middenvelder door een klein scheurtje niet kan spelen tegen Eupen (15/1) en Charleroi (19/1), de volgende competitiematchen van Anderlecht. 'Ook de wedstrijden daarna staan op de helling, maar daarvoor is het wachten op extra uitslagen', klinkt het.