Wie is Anderlecht-target Ashimeru? Iniesta is mijn idool en voorbeeld

Wie is Anderlecht-target Ashimeru? "Iniesta is mijn idool en voorbeeld"

09-01-2021 19:10
3

Anderlecht staat op het punt om Majeed Ashimeru aan te trekken. De Ghanese middenvelder zou op huurbasis overkomen van het Oostenrijkse Salzburg. Voor velen in ons land is Ashimeru nog een nobele onbekende, VoetbalPrimeur.be geeft duiding bij het Anderlecht-target.

De nu 23-jarige Ashimeru werd op 20-jarige leeftijd door Sazlburg weggeplukt uit zijn thuisland. Meteen de basis halen zat er echter nog niet in voor de middenvelder, Ashimeru werd door de Oosenrijkse grootmacht dan ook aan verscheidene clubs uitgeleend. Zo verdedigde hij achtereenvolgens de kleuren van tweede klasser Lustenau, eerste klasser Wolfsberger en het Zwitserse St. Gallen.

Het laatste anderhalf jaar kreeg de jonge Ghanees zijn kans bij Salzburg, titularis worden lijkt vooralsnog echter nog te hoog gegrepen. Dat is overigens geen schande, bij Salzburg lopen er namelijk enkele toptalenten rond op het middenveld. Zo beschikt de Oostenrijkse topclub over Enock Mwepu en Mohamed Camara, beiden beschikken over een marktwaarde die boven de 10 miljoen euro ligt en spelen op de positie van Ashimeru. Daarnaast loopt er met de 18-jarige Luka Sucic ook nog een opkomend talent rond bij de club, ook hij is een middenvelder.

Het verklaart waarom Salzburg niet weigerachtig staat tegenover een huurperiode met aankoopoptie. De club beschikt namelijk al over een arsenaal aan jeugdige middenvelders en oordeelt dat hun potentieel groter is dan dat van Ashimeru. Anderlecht kan daar echter handig gebruik van maken, de middenvelder heeft namelijk wel degelijk kwaliteiten.

De technische bagage van Ashimeru maakt van hem een uitstekende dribbelaar op de korte ruimte. Die dribbelvaardigheid koppelt hij overigens aan vista, de middenvelder pakt graag uit met steekpasjes en één-tweetjes en laat dan ook regelmatig assists optekenen. De grootste kwaliteit van Ashimeru is dan ook zijn blik naar voren, een pass achteruit geeft hij liever niet. Dat zorgt er echter wel voor dat Ashimeru bij momenten te naïef in het spel staat, ook aan zijn scorend vermogen en koelbloedigheid kan de middenvelder nog werken.

Ashimeru zelf spiegelt zich graag aan Barcelona-legende Andres Iniesta. "Hij is mijn idool. Net zoals hem pak ik liever uit met een mooie assist dan een doelpunt. Ook zijn mentaliteit bevalt me. Je zult hem nooit zien vechten met andere spelers, hij gedraagt zich met klasse op het veld", aldus de speler in een interview met Joy Online eerder dit jaar. Het zegt alvast iets over de mentaliteit en speelwijze van de jonge middenvelder.