Leko kan zeker nog terugkomen en hier opnieuw prijzen pakken

"Leko kan zeker nog terugkomen en hier opnieuw prijzen pakken"

29-12-2020 20:30
2

Ivan Leko heeft de stap gezet. Hij verlaat Antwerp en zet zijn carrière voort in China. Walter Meeuws geeft hem in Gazet Van Antwerpen gelijk. 

"Als hij daar twee jaar werkt, hoeft hij nadien niks meer te doen", aldus de ex-coach van Antwerp. "Volgens mij verwachtte hij wel dat het bestuur van Antwerp een serieus gesprek zou aangaan, en een inspanning zou doen om hem langer te houden en beter te betalen, en was hij verrast dat ze zo lauw reageerden op dat aanbod van China. Misschien heeft hij het bestuur op een tactisch minder goed moment ingelicht, na die paar nederlagen op een rij…"

De stoel van Leko wankelde sowieso al bij Antwerp. "Dat verraste mij echt. Iedereen ging er toch vanuit dat hij goed bezig was. Hij won meteen die bekerfinale, presteerde in de competitie niet bovenmatig maar wel oké en dan was er nog de kwalificatie in Europa. ik vind het echt erg dat trainers tegenwoordig bij het minste onder druk komen te staan. Iedereen vindt dat blijkbaar doodnormaal. Terwijl spelers kansen missen en je daar dan niks over hoort."

Volgens Meeuws gaat Leko zijn carrière niet verbrodden in China. "Er zullen wellicht mensen zijn die deze keuze veroordelen. Net zoals toen ik naar Qatar trok en ze zeiden dat ik me ging begraven in de woestijn. Dat heeft natuurlijk ook te maken met je banden met de pers. Over sommige andere trainers schreven ze zoiets niet. In elk geval kan Leko zeker nog terugkeren en hier opnieuw prijzen pakken. Michel Preud'homme heeft dat na zijn passage in Saudi-Arabië toch ook nog gedaan."