'Standard wil Elsner, maar die staat dicht bij overeenkomst met Franse club'

'Standard wil Elsner, maar die staat dicht bij overeenkomst met Franse club'

29-12-2020 08:15
3

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer loopt bij Standard niet van een leien dakje. Michel Preud’homme en Frank Vercauteren hebben afgehaakt, terwijl er financieel weinig ruimte is om een grote naam in huis te halen. Luka Elsner (38) is een kandidaat, maar die heeft andere opties.

Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat Elsner – momenteel de topkandidaat om Philippe Montanier op te volgen bij Standard – naar verluidt dicht bij een overeenkomst staat met het Franse Châteauroux. De ex-trainer van Union Saint-Gilloise is echter wel een interessant profiel omdat hij geen grootverdiener is als relatief jonge coach.

Maandagavond kwam het Standard-bestuur met Bruno Venanzi, Benjamin Nicaise en Alexandre Grosjean samen om de opvolging van Montanier te bespreken. Er kwamen wel wat kandidaturen binnen. Ook die van Vercauteren, maar die haakte om familiale redenen toch af. Onder andere Juan Carlos Garrido (ex-Club Brugge) werd wel aangeboden op Sclessin.

De komende weken hoopt de club tot een definitieve beslissing te komen, zodat na de winterstop meteen met een nieuwe hoofdcoach het tweede deel van de competitie kan verdergezet worden.