'Anderlecht doet gouden deal en haalt Kukharevych gratis in huis'

'Anderlecht doet gouden deal en haalt Kukharevych gratis in huis'

27-12-2020 16:18 Laatste update: 16:28
11

Door de financiële problemen moet RSC Anderlecht creatief te werk gaan op de transfermarkt. Zo leek het Mykola Kukharevych voor een bijzonder lage prijs in huis te gaan halen. Dat kan nog lager dan verwacht blijken te zijn.

Eerder raakte al bekend dat Kukharevych meer dan waarschijnlijk richting Anderlecht trekt. De Oekraïener legde zijn medische testen al af en poseerde op de foto met Vincent Kompany. Aanvankelijk klonk het dat Anderlecht de spits voor een kleine som zou aantrekken. Dat blijkt nu nog lager dan verwacht te zijn.

Volgens het Oekraïense Tribuna en SportArena is Anderlecht er namelijk in geslaagd om Kukharevych gratis weg te lokken bij zijn club Rukh Lviv. De spits maakt daar dan wel het seizoen af én kan Rukh Lviv in de toekomst nog flink wat geld opleveren. Zo heeft Anderlecht een groot percentage op de doorverkoopsom toegestaan.

Voor Anderlecht is Kukharevych vooral een wissel op de toekomst. Ex-speler Sascha Yakovenko gaf eerder al aan dat de spits waarschijnlijk niet klaar is om meteen een meerwaarde te bieden voor Anderlecht.