Entourage van Amuzu laat zich uit over vertrek bij Anderlecht: 15 miljoen euro

Entourage van Amuzu laat zich uit over vertrek bij Anderlecht: "15 miljoen euro"

26-12-2020 09:00 Laatste update: 09:12
28

Francis Amuzu (21) geniet interesse uit het buitenland, maar RSC Anderlecht is niet geneigd om mee te werken aan een vertrek. Trainer Vincent Kompany gelooft in zijn potentieel. De entourage van Amuzu weet alvast welke transfersom de flankspeler moet opbrengen.

Zo wordt Amuzu gelinkt aan FSV Mainz 05, FC Köln, AZ Alkmaar, Nottingham Forest en Olympiakos. Hoewel de marktwaarde van de Anderlecht-winger op ongeveer drie miljoen euro wordt geschat, zal een eventuele transferprijs veel hoger liggen. "Als hij statistieken kan toevoegen aan zijn snelheid en techniek, dan zal Francis verkocht worden voor vijftien miljoen euro", vertelt zijn entourage in La Dernière Heure.

Eerder verkocht Anderlecht al Jérémy Doku voor een recordbedrag van 27 miljoen euro, maar Amuzu moet nog stappen zetten om dat niveau te evenaren. "Hij is nog sneller dan Doku en ik denk dat niemand in de Jupiler Pro League hem overtreft. Maar Francis moet zijn snelheid nog meer gaan gebruiken en efficiënter worden in de zone van de waarheid", klinkt het.