Minister Weyts hekelt 'lockdownfeestjes' van voetballers: Een schande

Minister Weyts hekelt 'lockdownfeestjes' van voetballers: "Een schande"

15-12-2020 14:15
9

De voorbije dagen liepen minstens twee spelers uit de Belgische competitie tegen de lamp na het organiseren van een 'lockdownfeestje'. Zij werden betrapt en moeten een sanctie vrezen van hun club. Minister Ben Weyts (N-VA) pleit voor een zware sanctie.

"Dit is een schande", reageerde Weyts scherp tegenover VTM Nieuws. "Ik heb hemel en aarde bewogen om mogelijk te maken dat de competitie in augustus kon herstarten In andere landen was dat niet of veel later mogelijk", geeft de politicus aan.

Hij ziet dan ook weinig dankbaarheid van de voetballers zelf. "Dat men de privileges misbruikt om de veiligheidsmaatregelen naast zich neer te leggen, dat vind ik een aanfluiting. Een schande. De clubs moeten zwaar optreden", aldus Weyts.

Sanctie
Weyts vraagt dan ook een zware sanctie. "Ik zal de clubs verwittigen en vragen om serieus op te treden en ik zal opnieuw contact opnemen met de Pro League. Men mag dit niet gewoon laten passeren. Men heeft een voorbeeldfunctie, en er moet nu een voorbeeld gesteld worden", besluit de minister.

Eerder raakte bekend dat Fabrice Ondoa (KV Oostende) en Tuur Dierckx (KVC Westerlo) betrapt werden. Zij moeten nu dus vrezen voor een sanctie, en als het van Ben Weyts afhangt ook een zware. Die eerste, Ondoa, werd alvast ontslagen door KV Oostende.