Leko uit kritiek op Antwerp-doelman Beiranvand: Ik was gewoon eerlijk

Leko uit kritiek op Antwerp-doelman Beiranvand: "Ik was gewoon eerlijk"

15-12-2020 08:15
12

Opnieuw een doelmannenprobleem onder Ivan Leko? Na Club Brugge lijkt de coach daar ook voor gezorgd te hebben bij Royal Antwerp FC. Hij schoof Jean Butez twee wedstrijden naar de kant en had na het verlies tegen Club Brugge kritiek op Alireza Beiranvand. Maar die was terecht, zo oordeelt Leko.

"Ach, ik was gewoon eerlijk. Dat mag ik toch nog zijn, niet", vroeg hij bij Het Laatste Nieuws. "Als ik zeg dat Ali geweldig was tegen Tottenham, waarom mag ik dan niet zeggen dat hij tegen Club Brugge beter had moeten doen bij die twee goals? Ik heb hem niét afgemaakt. Helemaal niet", aldus de trainer van Antwerp.

In Iran denkt men nochtans dat Leko hun Iraanse trots verwijt voor de nederlaag. "Ik heb nooit gezegd dat we verloren omdat hij slecht speelde. We verloren niét door Alireza. Ik was en ben toch duidelijk? Over hem, ook over Jérémy Gélin (die een rode kaart pakte, red.). Moest ik zeggen dat hij fantastisch was? Terwijl iedereen zag dat hij een fout maakte? Nee. Maar dat betekent niét dat ik hem afmaak."

Gélin blijft in de bovenste schuif van Leko zitten. "Ik hou bijna evenveel van Jérémy als dat ik van mijn dochters hou. Maar ook tegen hén zeg ik dat ze iets niet goed doen als dat zo is. Ik ben gewoon rechtuit en eerlijk. Spuw het uit, spreek het uit. Zo zit ik in elkaar. Voor mezelf, maar ook voor m'n spelers. Vind je dat niet leuk, is dat jouw probleem", klonk het.

Doelmannenprobleem
Ondertussen lijkt men bij Antwerp wel met een doelmannenprobleem te zien. Dat overkwam Leko ook al bij Club Brugge.  "Maar we speelden wel kampioen", gaf Leko aan, die beseft dat hem dit toch niet meer mag overkomen. "Of ik weet wat ik nu moet doen? Ja dat weet ik. Ik weet het heel duidelijk", besloot hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie