Degradatiespook duikt écht op bij KV Mechelen: rode kaart kantelpunt tegen W-B

Degradatiespook duikt écht op bij KV Mechelen: rode kaart kantelpunt tegen W-B

13-12-2020 22:37 Laatste update: 22:45
17

Waasland-Beveren heeft een erg belangrijke zege geboekt op het veld van KV Mechelen. Malinwa leek alles onder controle te hebben, maar een rode kaart voor Siemen Voet veranderde het beeld van de partij: 2-3.

KV Mechelen en Waasland-Beveren vatten het onderlinge duel aan met de degradatiestreep in de achteruitkijkspiegel. Bij de thuisploeg viel daar weinig van te merken. Geel-rood trok het balbezit naar zich toe en legde enkele goeie patronen op de mat. Kansen afdwingen lukte echter nauwelijks, net als bij Waasland-Beveren overigens. Bij de eerste échte mogelijkheid was het meteen raak.

Na opnieuw een fraaie aanval rondde Geoffry Hairemans beheerst af. KV Mechelen haalde de voet niet van het gaspedaal, integendeel. Nordine Jackers moest enkele keren zijn kunnen tonen. Net toen Waasland-Beveren op capituleren stond, draaide alles om. Bij een snelle tegenaanval trapte Voet Aboubakary Koita onderuit. Scheidsrechter Alexandre Boucaut toonde geen genade en haalde een rode prent boven.

Blitzkrieg
Waasland-Beveren wachtte de rust nog af, maar startte nadien furieus. In vier minuten tijd gaf het scorebord 1-2 aan: zowel Daan Heymans als uitblinkers Koita troffen mooi raak. Malinwa stond voor een aartsmoeilijke klus, maar antwoordde gevat. Na alweer een goede opbouw werkte Kerim Mrabti af. De Mechelse burger vatte moed, tevergeefs. Luttele minuten later liet Gaëtan Coucke zich verrassen door een knal van Leonardo Bertone, die zijn rekening opende voor de Waaslanders.

Die 2-3 zou uiteindelijk ook de eindstand worden. KV Mechelen probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar verder dan wat voorzetten geraakte het niet. Zo blijft de ploeg van Wouter Vrancken in vieze papieren zitten. Met slechts veertien punten op de teller houdt het enkel Royal Excel Moeskroen en Sint-Truiden achter zich. Waasland-Beveren zet haar uitstekende reeks dan weer door en staat nu op achttien.