OFFICIEEL: KV Mechelen-toptalent Vranckx verhuist naar VfL Wolfsburg

OFFICIEEL: KV Mechelen-toptalent Vranckx verhuist naar VfL Wolfsburg

09-12-2020 16:01 Laatste update: 16:04
37

KV Mechelen neemt na het seizoen afscheid van Aster Vranckx. De middenvelder vertrekt richting Duitsland, waar hij aan de slag gaat bij VfL Wolfsburg.

Dat laten KV Mechelen en VfL Wolfsburg zelf weten via de officiële kanalen. Vranckx doet het seizoen echter nog uit bij KV Mechelen en zal volgend seizoen dan aansluiten bij de Duitse club. Vranckx werd lange tijd gelinkt aan AC Milan en enkele Belgische topclubs, maar een stap naar een andere Belgische club zag hij niet zitten. Hij kiest uiteindelijk dus toch voor het buitenland en zou KV Mechelen zo'n acht miljoen euro opleveren.

"Het project van Wolfsburg sprak mij direct aan", reageert Vranckx op de website van KV Mechelen. "Ze hebben een plan met mij. Mijn interesse was gewekt vanaf de eerste seconde. Veel spelers die nu aan de top spelen, zijn bij Wolfsburg gepasseerd. Ik ben blij dat alles rond is nu. Maar de fans hier mogen gerust zijn. Ik ga mij voor de volle 100% focussen op de wedstrijden met KV Mechelen en mij zonder kopzorgen inzetten tot het einde van dit seizoen", besluit hij.

Vranckx is overigens niet de eerste Belg die uitkomt voor VfL Wolfsburg. Ismail Azzaoui, Koen Casteels, Kevin De Bruyne, Landry Dimata, Peter Van der Heyden en de betreurde Junior Malanda kwamen eerder al uit voor Die Wölfe. Ook Dieumerci Mbokani en Ivan Perisic speelden voor Wolfsburg.