Rode Duivels kennen weg naar WK 2022: oude bekende Wales weer zwaarste dobber

Rode Duivels kennen weg naar WK 2022: oude bekende Wales weer zwaarste dobber

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 18:42ma 07-12-2020 om 18:42

Laatste update: maandag 7 december 2020 om 19:32ma 07-12-2020 om 19:32

De Rode Duivels kennen hun tegenstanders op weg naar het WK 2022 in Qatar. Als zwaarste tegenstander kwam het vertrouwde Wales uit de bus. Ook Tsjechië, Wit-Rusland en Estland zullen ons land partij geven.

Door de kwalificatie voor de Final Four van de UEFA Nations League kwam België automatisch in een groep van vijf terecht. Die bleek de letter E te zullen dragen. Vervolgens kwamen de tegenstanders aan bod van pot 2 tot en met 5, in dalende volgorde van sterkte met andere woorden. Toen Wales uit het balletje kwam, leverde dat bij sommige fans misschien even een hartverzakking op. Op het EK 2016 dompelden Gareth Bale en co ons land nog onder in rouw, door de weg naar de halve finales verrassend te versperren.

Na de Welshmen was het de beurt aan Tsjechië om zich bij ons te voegen. In het eerste decennium van de jaren 2000 kwamen we de Midden-Europeanen nog regelmatig tegen, waarvan de barrages voor het WK 2002 in ieders geheugen gegrift staan. Toen trokken Marc Wilmots en co aan het langste eind. Het laatste onderlingen duel dateert uit 2017. In een oefenpot zorgden Michy Batshuayi en Marouane Fellaini voor 2-1-winst. De tegengoal kwam op naam van ... Bruggeling Michael Krmencik.

Niet van de poes
Uit de lagere potten kwamen vanzelfsprekend haalbare kaarten tevoorschijn. Met Wit-Rusland had de loting wel een primeur in petto: nooit eerder gaven de Duivels dat land partij. Tot slot sloot ook Estland aan. Die tegenstander klinkt bekender in de oren, want voor het EK 2004, het WK 2010 én het WK 2018 zat het telkens in onze kwalificatiepoule. Balans: vijf zeges, één nederlaag.

Hoe moeten we deze loting nu inschatten? Op papier heeft het lot de Duivels niet echt gespaard. Wales is niet alleen een angstgegner, maar is op basis van de FIFA-ranking ook gewoon de tweede sterkste kandidaat uit pot 2 (na Polen). Ook Tsjechië viel enigszins te vermijden, dat land was nummer vier uit pot 3. Bovendien zitten de Tsjechen de laatste jaren weer in een opwaartse spiraal. De Rode Duivels zullen dus hun gebruikelijke niveau moeten halen om zich niet te laten verrassen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws