Comeback van het weekend, terug na 719 dagen bij RSC Anderlecht

Comeback van het weekend, terug na 719 dagen bij RSC Anderlecht

07-12-2020 15:17
10

RSC Anderlecht geraakte vrijdag niet voorbij Zulte Waregem. Aan de Gaverbeek bleef paars-wit steken op een 2-2 gelijkspel. Bij Anderlecht maakte Mohammed Dauda zijn rentree. Het was bijna twee jaren geleden dat hij nog eens mocht opdraven in een match met inzet bij paars-wit.

In januari 2017 haalde Anderlecht Dauda naar ons land. Een jaar later debuteerde de aanvaller voror de A-ploeg. Onder Hein Vanhaezebrouck viel Dauda in tegen KV Mechelen. Bij paars-wit hoopte men dat de Ghanees even succesvol zou worden als zijn landgenoot Frank Acheampong, maar de grote doorbraak bleef in Brussel altijd uit.

Op 16 december 2018 speelde Dauda – tot vrijdag – voor de laatste keer voor Anderlecht. Tegen Cercle Brugge kreeg hij destijds 9 minuten. Daarna begon voor Dauda een tijd als huurling. Eerst probeerde de Ghanees het bij Vitesse, maar ook in Nederland kon hij weinig potten breken. Nadien keerde hij heel even terug naar Anderlecht zonder de A-kern te halen.

Vorig seizoen kwam Dauda op huurbasis uit voor Esbjerg fB. In Denemarken had hij wel een basisplaats, maar hij keerde toch terug naar Anderlecht. Dit seizoen leek Dauda ook lang opnieuw overbodig. Hij liep ook nog eens corona op. Vrijdag kwam de kentering. Hij haalde bij paars-wit voor de eerste keer dit seizoen de selectie en mocht zelfs na 719 dagen nog eens spelen voor Anderlecht. Bij paars-wit heeft Dauda nog een contract tot medio 2021.