Nu kunnen we ons voor de eerste keer plaatsen voor de beste 16 van Europa

"Nu kunnen we ons voor de eerste keer plaatsen voor de beste 16 van Europa"

05-12-2020 15:28
9

Woensdagavond beukte Club Brugge de poort open naar de Europese overwintering door met 3-0 te winnen van Zenit Sint-Petersburg. Club speelde een volwassen wedstrijd en was dolblij na een belangrijke zege. Hierdoor krijgt Club een finale in Rome voorgeschoteld voor de 2e plaats in de groep.

Vincent Mannaert is een fiere sportief manager na de overwinning tegen Zenit. Hierdoor mag Club Brugge in een rechtstreeks duel tegen Lazio spelen voor de tweede plaats in de groep en de kwalificatie voor de 1/16e finales in de Champions League. Dat zou een primeur zijn in de geschiedenis van Club Brugge. Mannaert sprak dan ook over een zeer belangrijke wedstrijd. "Europees is dit één van de belangrijkste wedstrijden van de afgelopen 10 jaar. Samen met de kwartfinales tegen Dnipro in 2015. Toen kwamen we dicht bij een halve finale van de Europa League, nu kunnen we ons voor de eerste keer plaatsen voor de beste zestien van de Champions League. Die momenten plaats ik op hetzelfde niveau", liet Mannaert weten in Het Nieuwsblad.

Of Club Brugge kans maakt om zich te kwalificeren is logisch voor Mannaert, maar hij is voorzichtig. "Lazio speelt thuis en heeft aan een gelijkspel voldoende. Dat maakt hen tot favoriet. Maar wij hebben al de zekerheid van de Europese overwintering. De uitdaging van een kwalificatie hoef je niet te combineren met de schrik iets te verliezen. Dat is een voordeel dat we tot nu toe nog niet hebben gehad", aldus Vincent Mannaert.