Breaking news

Antwerp licht tipje van de sluier op over transferplan: "Jong en Belgisch"

Russische media pessimistisch: ‘De Belgen zullen niet bang zijn van Zenit’

Russische media pessimistisch: ‘De Belgen zullen niet bang zijn van Zenit’

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 12:20wo 02-12-2020 om 12:20

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 19:18wo 02-12-2020 om 19:18

Club Brugge en Zenit geven elkaar woensdagavond partij in de groepsfase van de Champions League, in wat zich als een cruciaal duel aankondigt. Voor de Russen is het de match van de laatste kans, Club Brugge kan dan weer zijn Europese overwintering veiligstellen. In de Russische pers kijken ze alvast met een stevige dosis pessimisme naar de kansen van Zenit.

Het Russische Eurosport denkt alvast dat Club Brugge niet wakker ligt van Zenit, de Russen presteren namelijk al jaren ondermaats in Europa. ‘De Europese statistieken van coach Sergei Semak bij Zenit zijn weerzinwekkend slecht. Uit twaalf wedstrijden wisten ze slechts drie punten te behalen, al meer dan een jaar weet Zenit ook geen punt meer te pakken op Europese verplaatsing. Het is dan ook logisch dat de Belgen niet bang zullen zijn’, valt er te lezen.

De Russische website Championat.com voert dan weer de druk op, al zien ook zij dat Zenit het lastig heeft. ‘Het is misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de club uit Sint-Petersburg. Zenit moet winnen, de Belgen zullen tevreden zijn met een gelijkspel. Het wordt echter niet makkelijk voor Zenit, de club is duidelijk niet in topvorm’, oordeelt het nieuwsmedium.

In Sports.ru laten ze de voormalige Zenit-speler Vladimir Bystrov aan het woord. "Alle Russische teams kennen problemen in Europa. Dat komt omdat de ploegen gewend zijn om op het niveau van de competitie te spelen, maar in Europa gaat het sneller. Ik hoop dat Zenit wint, maar Club heeft een sterk team. Als Zenit 100% geeft hebben ze misschien wel een kans, en dan kunnen ze zo proberen door te stoten naar de Europa League", vertelt Bystrov.

Ook bij Soccer.ru laten ze een oud-voetballer aan het woord, Dmitry Bulykin schat de kansen van Zenit in. "Het wordt niet makkelijk, maar ik verwacht wel dat Zenit zijn eerste overwinning pakt. In de eerste wedstrijd hadden ze toch wat pech, daarom denk ik dat ze nu wel in staat moeten zijn om de drie punten te pakken", besluit Bulykin positief.

Ten slotte werpt ook Sportbox.ru zijn licht op de wedstrijd. ‘Zenit zou het sterkste Russische team in Europa moeten zijn, maar ze laten het volledig afweten. De vraag is dan ook hoe Zenit de schaamte kan vermijden tegen Club Brugge?’, klinkt het streng. Het nieuwsmedium ziet echter ook hoe Club het de laatste tijd lastig heeft. ‘Het Belgische team heeft na een sterke start veel van zijn pluimen verloren.’

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws