Jelle Van Damme praat over toekomst: “Het financiële geen prioriteit in België”

Jelle Van Damme praat over toekomst: “Het financiële geen prioriteit in België”

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 09:45wo 02-12-2020 om 09:45

Jelle Van Damme zit al een tijdje zonder club na zijn periode bij Lokeren. De 37-jarige verdediger laat zich tegenover Sporza uit over zijn toekomst. Hij houdt alvast zijn conditie scherp voor een mogelijke nieuwe uitdaging.

Van Damme heeft zijn schoenen nog niet aan de haak gehangen. "Ergens sport ik natuurlijk daarom nog zoveel. Er moet maar eens een aanbieding komen die interessant is. De basisconditie is er. Zolang ik nog niet echt besloten heb om te stoppen, wil ik ook scherp en fit blijven. Ik ben nog nooit zo fit geweest tijdens het tussenseizoen.”

“Dat is positief voor mezelf en voor een eventuele club die zou komen. Momenteel is het op dat gebied rustig. Het is afwachten tot de volgende mercato in januari. Maar ik ben er zelf nog niet uit of ik tot dan ga afwachten. Wie weet hak ik al vroeger de knoop door. Het is fiftyfifty. De ene dag denk ik er zo over, de andere dag weer anders."

Aanbiedingen
Van Damme heeft in de zomer wel aanbiedingen gekregen. "Jawel, ik mocht zeker niet klagen. Maar ik heb altijd gezegd dat ik alleen nog iets zou doen waar ik me 100 procent in kan vinden. Het plaatje moet volledig kloppen. Mocht ik minder kieskeurig zijn, was ik al lang aan het voetballen in het binnen- of buitenland. Zo simpel is het."

Buitenland
"Om nog naar het buitenland te trekken, zou het voorstel inderdaad aantrekkelijk genoeg moeten zijn”, gaat Van Damme verder. “Ik heb kinderen en ik ga hun hele wereld niet op z'n kop zetten voor niets. Maar bij een club in het binnenland is het financiële geen prioriteit. Ik wil me gewoon nog ergens amuseren. Ik voetbal nog graag en ik mis het ook."

Van Damme wel enkel nog op het hoogste niveau uitkomen. "Ik zou wel alleen nog in 1A willen spelen, niet in 1B na het fiasco van vorig seizoen. Dat avontuur is compleet tegengevallen. Ik heb het dan ook over het niveau en de beleving in 1B. Ik volg het nu zelfs niet meer.  Ik denk dat ze daar zo snel mogelijk een oplossing voor moeten vinden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou Van Damme nog meekunnen in 1A?

Ja
52%
Nee
48%
(147 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws