Breaking news

‘Club Brugge heeft troef in handen voor Griekse sensatie van tien miljoen euro’

'Koeman wil goede voorbeeld geven aan spelers en levert salaris in'

'Koeman wil goede voorbeeld geven aan spelers en levert salaris in'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 13:29vr 27-11-2020 om 13:29

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 13:31vr 27-11-2020 om 13:31

Ronald Koeman gaat akkoord met een rigoureuze maatregel van FC Barcelona. Dat meldt Mundo Deportivo vrijdag. De trainer levert binnenkort dertig procent salaris in.

Barcelona loopt naar verwachting 300 miljoen euro aan inkomsten mis en doet er alles aan om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Omdat de salarislimiet voor volgend seizoen drastisch is teruggebracht, moet de Catalaanse grootmacht liefst 191 miljoen euro uit het salarishuis slopen.

Koeman ziet de ernst van de situatie ook in en levert dertig procent van zijn salaris in, meldt MD. De trainer gaat op de korte termijn minder verdienen, maar dat zal in een later stadium gecompenseerd worden. Frenkie de Jong, Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet stemden al in met de constructie.

Koeman is van plan zijn besluit te delen met de selectie, met als doel de spelers aan te moedigen om zijn voorbeeld te volgen. Volgens onbevestigde berichten zit onder meer Lionel Messi er niet op te wachten. De Argentijn wil eerst zien wie op 24 januari wordt verkozen tot de nieuwe clubpresident.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws