Ivan Leko na overwinning in Linz: We mogen trots zijn op onze prestatie

Ivan Leko na overwinning in Linz: "We mogen trots zijn op onze prestatie"

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 22:16do 26-11-2020 om 22:16

Royal Antwerp was op revanche uit na de verloren wedstrijd thuis tegen LASK Linz. Ze gingen donderdagavond op bezoek bij de Oostenrijkers op zoek naar eerherstel. Antwerp won hun partij met 0-2 dankzij doelpunten van Lior Refaelov en Pieter Gerkens. Ivan Leko was tevreden.

Net na de rust komt LASK Linz met zijn tienen te staan. Lior Refaelov buit dat voordeel meteen uit door de daaropvolgende vrije trap binnen te trappen. Enkele minuten voor affluiten scoorde Pieter Gerkens de beslissende treffer op aangeven van Jordan Lukaku. Zo komt Antwerp even alleen aan de leiding met 9 punten. Tottenham kan naast Antwerp komen als het hun wedstrijd wint tegen Ludogorets.

Ivan Leko was een tevreden man na de overwinning. “Wat het verschil was met drie weken geleden? Moeilijk te zeggen, voor mij was het een gelijkaardige wedstrijd, maar vandaag hadden we andere profielen op het veld staan en kozen we voor extra middenvelders. Het liep al goed in de eerste helft, maar de wedstrijd opende pas echt door de rode kaart. Je hebt geluk nodig om te kunnen winnen en vandaag was het geluk aan onze kant. Tegen goede teams is het niet altijd makkelijker om tegen een mannetje minder te spelen. We wilden absoluut die tweede goal scoren, maar ook vermijden dat we een tegendoelpunt slikten. Uiteindelijk viel alles in de plooi en doen we een belangrijke zaak. Niet alleen voor ons, maar voor het Belgische voetbal in het algemeen. We mogen trots zijn op onze prestatie vanavond. We gaan genieten van dit resultaat en niet te ver op de zaken vooruit lopen. We moeten nog niet over Europees overwinteren spreken", zei de oefenmeester na de wedstrijd aan Sporza

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws