Antwerp weet waar het schoentje knelde tegen LASK: We moeten meer lef tonen

Antwerp weet waar het schoentje knelde tegen LASK: "We moeten meer lef tonen"

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 17:21do 26-11-2020 om 17:21

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 17:29do 26-11-2020 om 17:29

Op speeldag vier van de Europa League staat Royal Antwerp FC ongetwijfeld voor hét sleutelduel uit haar poulefase. Na het jammerlijke verlies tegen LASK Linz op de Bosuil, heeft The Great Old in Oostenrijk eigenlijk maar één mogelijkheid: winnen. Pieter Gerkens en Faris Haroun hebben alvast lessen getrokken uit de het heenduel.

"Ik denk dat we misschien iets meer voetbal moeten proberen te spelen, iets meer lef proberen te tonen", geeft Gerkens zijn ongezouten mening in een filmpje van Antwerp. In Deurne-Noord hanteerden zijn ploeggenoten vrij vaak de lange bal. Dat wil hij nu niet meer zien. "We moeten de opbouw verzorgen en van daaruit ruimte creëren, om op die manier ook meer kansen te creëren dan in de vorige wedstrijd", vindt de Limburger.

Bij een nederlaag kan Antwerp Europese overwintering eigenlijk vergeten en ook na een gelijkspel zou het de touwtjes niet helemaal meer in eigen handen hebben. De drie punten zijn dan ook de doelstelling. "Wij spelen elke wedstrijd om te winnen", verzekert aanvoerder Haroun. "Wij stappen niet het veld op met in het achterhoofd om niet te verliezen. We zullen op het einde van de wedstrijd wel zien wat het resultaat is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat doet Antwerp op bezoek bij LASK?

Winnen
67%
Gelijkspelen
15%
Verliezen
17%
(144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws