Breaking news

Standard is weer helemaal terug na winst tegen Charleroi

Van Damme vertrekt bij Anderlecht, Verschueren neemt aandelen over

Van Damme vertrekt bij Anderlecht, Verschueren neemt aandelen over

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 18:51ma 23-11-2020 om 18:51

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 19:07ma 23-11-2020 om 19:07

Michael Verschueren heeft binnen RSC Anderlecht zijn positie verstevigd. De voormalige sportieve baas heeft nu 11 procent van de aandelen van Anderlecht in handen. Verschueren kocht zijn extra aandelen over van ex-CEO Jo Van Biesbroeck en Alexandre Van Damme, die paars-wit verlaat. 

Het Laatste Nieuws laat maandag weten dat de aandelen bij Anderlecht van handen zijn veranderd. Enkel Marc Coucke heeft nu nog meer aandelen in handen dan Verschueren. Coucke heeft samen met zijn zakenpartner Joris Ide 74 procent van de aandelen in handen. Verschueren houdt nu bij de 'B-aandeelhouders' Johan Beerlandt, de familie Davignon en de twee dochters van Roger Vanden Stock achter zich. Die hebben samen vijf procent van de aandelen van Anderlecht in handen. 

Van Damme verlaat dus Anderlecht. Hij was de man met persoonlijk het meeste kapitaal. Zijn vermogen wordt geschat tussen de vijftien en twintig miljard euro. Het is nog niet duidelijk wat het gevolg zal zijn nu Van Damme Anderlecht achter zich laat.

Volgens de krant wilde Verschueren meer aandelen in handen krijgen om Anderlecht Europees te helpen. De UEFA lijkt de Europese competities in de toekomst te willen veranderen. Verschueren wil proberen dat Anderlecht de boot niet gaat missen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws