Heynen is terug bij KRC Genk: Hij is een sleutelspeler voor eventueel succes

Heynen is terug bij KRC Genk: "Hij is een sleutelspeler voor eventueel succes"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 13:30ma 23-11-2020 om 13:30

KRC Genk won zondag met 4-1 van Royal Excel Moeskroen. Een zege met grote cijfers, maar die het toonbeeld van het spel toch niet helemaal correct weergeven. Peter Vandenbempt zag toch ook enkele uitblinkers bij Genk.

Bij de Limburgers kreeg Bryan Heynen nog eens een basisplek en de middenvelder kon meteen bekoren. Ook Vandenbempt was onder de indruk. "Heynen op het middenveld is een sleutelspeler voor eventueel succes dit seizoen, iedereen zegt dat en weet dat, ook Van den Brom. Hij is sterk, slim, heeft vista en heel goede voeten. Hij is een leidersfiguur en zeer gemist op dat middenveld bij Genk het voorbije jaar", klinkt het bij Radio 1.

De eerste helft tegen Moeskroen was Genk nochtans niet al te best bezig. "Wat de spelers voor de rust hebben laten zien met toch het vertrouwen van vier overwinningen de voorbije weken was toch ongelooflijk zwak. Tegen Moeskroen dan nog. Dat is een ploeg die een maand niet gevoetbald heeft, die weken door corona zelfs niet getraind heeft, met een bus spelers die ook besmet zijn geweest. Die zijn er dan wel weer en zijn negatief, maar die zijn toch nog niet fit", weet Vandenbempt.

Toch is Genk er uiteindelijk in geslaagd om te winnen en staat het nu op een gedeelde tweede plek. Bij de Limburgers droomt men zelfs al van een titel. "Kijk: Genk heeft al afgezien dit seizoen. Het had drie trainers, tussendoor twee keer een interim met Oliveiri. Het had eerst een reeks wat gelukkige overwinningen en pakte toch punten en Genk is nu tweede op één puntje van Club Brugge. Dus deze zeer bijzondere competitie is er een - denk ik - waar iedereen lijkt te mogen dromen van iets speciaals", besluit Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws