De Rode Duivels winnen op spaarmodus tegen Zwitserland

11-11-2020 22:36
32

België speelde op woensdagavond een thuiswedstrijd tegen Zwitserland. De laatste keer dat het tegen Zwitserland speelde werd het 5-2 voor de Zwitsers. Roberto Martinez zag in dit oefenduel een ideale gelegenheid om de individuele prestaties te bekijken. België won met 2-1 dankzij twee doelpunten van Batshuayi.

Roberto Martinez bracht een experimenteel elftal tussen de lijnen en dat was er in de eerste helft aan te zien. Dodi Lukebakio werd de 700e Rode Duivel ooit, tot zover de festiviteiten voor de Rode Duivels in de eerste helft. Het was een zwakke vertoning. België had het niet onder de markt met de hoge pressing en het dominante voetbal van de Zwitsers. Zwitserland was scherper, gedrevener en hadden meer zin om de wedstrijd te betwisten. Nog voor het eerste kwartier ten einde was ging Sebastian Bornauw onder de bal door, Mehmedi kon profiteren en schoof de bal overhoeks voorbij Simon Mignolet.  In de rest van de eerste helft kwam België nauwelijks tot kansen, enkel een scherpe voorzet van Dennis Praet bracht even onrust in de defensie van Zwitserland. Voor de rest controleerde Zwitserland gemakkelijk tot aan de rust.

De tweede helft was een ander gegeven want met de inbreng van Youri Tielemans zat er plots wel schwung in het spel. Na nog geen 5 minuten spelen in de tweede helft stond de stand alweer gelijk. Een verkeerde pass werd onderschept door Youri Tielemans, die speelde onmiddellijk Michy Batshuayi in en die maakte knap de gelijkmaker.

Zwitserland kwam dicht bij de 1-2 maar een goede tackle van Bornauw verijdelde dat. In de 70e minuut zag Batshuayi zijn moment nogmaals gekomen, hij controleerde een voorzet van Thomas Foket en schoot vanuit de draai de bal in doel. Het stond 2-1 voor de Belgen.

De laatste minuten waren er enkel nog voor de boeken, Charles De Ketelaere en Delcroix maakten hun debuut. Zondag staat de wedstrijd in de Nations League op het programma tegen Engeland.