Bongonda maakt furore bij KRC Genk: Alles om een topspeler te worden

Bongonda maakt furore bij KRC Genk: "Alles om een topspeler te worden"

10-11-2020 11:30
3

Theo Bongonda is de laatste weken in vorm bij KRC Genk. Dat heeft ook Gert Verheyen gezien, maar hoopt wel dat Bongonda het deze keer kan volhouden.

"Intrinsiek heeft hij alles om een topspeler te worden", benadrukt hij bij Sporza. "Het enige nadeel voor hem is dat hij twee à drie weken kan schitteren, maar daarna ook twee à drie weken niks kan laten zien. Bij Zulte Waregem kwam hij daar nog wel mee weg, maar bij Genk niet."

John van den Brom zal ook moeten puzzelen met hem. "Hij maakt bijna al zijn goals vanaf de rechterkant of centraal. Als hij rechts speelt, zal hij meer goals maken. Eén probleem: Ito is veel beter vanop rechts dan vanop links. Bongonda begon tegen STVV op links, maar hij scoort na vier minuten vanop rechts en is daar dan blijven staan. Ik vraag me dan af of hij dat gewoon zelf beslist, want na de pauze stond hij weer links."

Van den Brom zal dus een moeilijke keuze moeten maken. "Een trainer zegt weleens dat je van flank mag wisselen, maar dan is het niet de bedoeling dat je dat na vier minuten doet en daar dan de rest van de match blijft staan."