KV Kortrijk en Beerschot spelen gelijk in knotsgek doelpuntenfestijn

07-11-2020 18:06 Laatste update: 18:36
21

KV Kortrijk en Beerschot hebben vandaag de punten gedeeld. In het Guldensporenstadion werd het 5-5. Beide ploegen scoorde nog een treffer in de slotfase.

De eerste minuut was het al zover. Jonckheere tikte een voozet van Selemani alleen binnen. 1-0, de start van een doelpuntenfestival. Amper zes minuten later verdubbelde Selemani zelf de voorsprong. Beerschot was er niet geweldig bij, maar drie minuten later konden ze toch tegenprikken. Tissoudali trof vol de paal, een gelukje voor KV Kortrijk. Na wat kansen aan beide kanten kon Beerschot de aansluiting vinden. Holzhauser schilderde een vrije trap op het hoofd van Bourdin.

De tweede helft begon met een strafschop. Holzhauser koos de juiste hoek: 2-2. Nauwelijks 1 minuut later was Holzhauser daar opnieuw, hij raakte de paal. Tissoudali kon in de herneming binnen tikken. De wedstrijd was echt los. In de 57ste minuut kreeg KV Kortrijk een strafschop. Mboyo trapte deze vakkundig binnen: 3-3. Na een wapenstilstand van tien minuten werd het 4-3. Vanhamel verkeek zich op een voorzet, Guèye kon binnenknikken. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Bourdin kon na een rommelige fase binnentikken.

De slotfase brak aan en daarin nam Beerschot een serieuze optie op de overwinning. Frans kopte Beerschot naar 4-5. In de allerlaatste seconde kreeg KV Kortrijk een vrije trap. Beerschot dacht slim te zijn. Alle spelers liepen naar voren om een buitenspelval op te zetten, behalve eentje. Sainsbury kon enorm profiteren en kon er 5-5 van maken.

Beerschot vergeet zo de leiding te nemen. Ze tellen 1 punt minder dan leider Charleroi, Kortrijk is negende met zestien punten.