Goed nieuws voor Antwerp, geen procedure LASK Linz: Fair play is belangrijk

Goed nieuws voor Antwerp, geen procedure LASK Linz: "Fair play is belangrijk"

06-11-2020 18:04
6

LASK Linz heeft besloten om niet te procederen na de fout van Royal Antwerp FC in de wedstrijd van donderdag. Goed nieuws voor The Great Old dus, dat daardoor geen forfaitnederlaag van 0-3 moet vrezen.

In de 0-1 verloren Europese wedstrijd tegen LASK voerde Ivan Leko vijf wissels uit op vier verschillende momenten, terwijl in het reglement staat dat je die vijf vervangingen maar op drie wisselmomenten mag uitvoeren. Antwerp riskeerde daardoor een forfaitnederlaag van 0-3, maar bij LASK Linz heeft men besloten om niet te procederen.

“Missen is menselijk. We zouden een 3-0 beter kunnen gebruiken dan een 1-0, gezien de omstandigheden in deze groep, maar we willen ook niet dat Antwerp wordt benadeeld. De Belgische ploeg heeft zich extreem fair gedragen op en naast het veld. Daarom gaan we niet procederen. Fair play is voor ons prioritair", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Dat kan uiteindelijk nog belangrijk zijn voor Antwerp. Bij een mogelijke gelijke stand in de groep wordt er namelijk gekeken naar de onderlinge resultaten. Als Antwerp de terugwedstrijd tegen LASK Linz wint met betere cijfers, zal het bij een gelijke stand dus boven LASK Linz komen te staan.