Vanhaezebrouck zet Thorup uit de wind: Ik zie niet goed wat het verschil is

Vanhaezebrouck zet Thorup uit de wind: "Ik zie niet goed wat het verschil is"

Gepubliceerd: donderdag 5 november 2020 om 10:34do 05-11-2020 om 10:34

KRC Genk staat dicht bij de aanstelling van John van den Brom als nieuwe hoofdcoach. Als de Nederlander zijn handtekening zet in de Luminus Arena, hebben de Limburgers de ontgoocheling van het abrupte vertrek van Jess Thorup doorgeslikt. Hein Vanhaezebrouck vindt wel dat zijn collega recht in zijn schoenen staat.

"Ik ga geen partij kiezen na het vroegtijdige vertrek van Jess Thorup bij Genk. Ik heb ook begrip voor elk standpunt. Maar dat mensen nu zeggen dat een contract toch gewaardeerd moet worden, vind ik verrassend en slecht getimed", geeft Vanhaezebrouck toch zijn mening bij Het Nieuwsblad­. "Dat zouden ze beter zeggen wanneer voor de zoveelste keer een trainer wordt ontslagen. Want een trainer die tijdens het seizoen naar een andere club trekt, is zeer uitzonderlijk."

"In meer dan negentig procent van de gevallen is het andersom en is het de trainer die vliegt. Soms zelfs als het goed gaat, zoals Luka Peruzovic, toen die met Anderlecht op kop stond", kijkt Vanhaezebrouck naar het verleden. "Nu, een club heeft ook het recht om een trainer te ontslaan, zoals een bedrijf een kaderlid kan ontslaan. Maar een trainer heeft evenzeer het recht om ontslag te nemen."

"Gebeurt dat op het einde van het seizoen of zelfs rond Nieuwjaar, dan wordt daar minder poespas over gemaakt. Nu gebeurt het op 1 november. Maar ik zie niet goed wat het verschil is", klinkt het. "Ik snap wel dat het voor Genk vervelend is, maar uiteindelijk heeft het zelf ook al een trainer tijdens het seizoen weggehaald, bij Waasland-Beveren. Dit zijn gewoon zaken die bij het voetbal horen", besluit Vanhaezebrouck.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws