Gent en Standard moeten spelers aan Congo afstaan, rist oude JPL-bekenden

Gent en Standard moeten spelers aan Congo afstaan, rist oude JPL-bekenden

04-11-2020 15:45
1

Vanaf volgende week staat er weer een interlandperiode op het programma. In Afrika vinden enkele cruciale duels plaats met het oog op de Afrika Cup van 2021. De Congolese nationale ploeg heeft alvast haar selectie bekendgemaakt, mét oproepingsbrieven voor spelers van KAA Gent en Standard Luik.

Zowel Jordan Botaka (Gent) als Merveille 'Bope' Bokadi (Standard) mogen zich namelijk opmaken voor een uitje richting het land van hun roots. Zij behoren tot de kern van de Léopards. Bij de 24 namen zitten naar goede gewoonte ook een resem oudgedienden uit de Jupiler Pro League: Chancel Mbemba, Fabrice N'Sakala (allebei ex-Anderlecht), Christian Luyindama, Paul-José Mpoku (allebei Standard) en Neeskens Kebano (ex-Charleroi en -Genk).

Van Dieumerci Mbokani (Antwerp) is inmiddels al twee jaar geen sprake meer bij de Congolese nationale ploeg. Het land staat overigens voor twee bepalende wedstrijden in de strijd om deelname aan de Afrika Cup. Na een magere twee op zes moet Congo absoluut twee keer winnen in het nakende tweeluik met Angola, dat puntenloos laatste staat in de kwalificatiepoule. Gabon en Gambia gaan aan kop.