Nog maar één positieve test bij Waasland-Beveren, partij tegen Gent gaat door

Nog maar één positieve test bij Waasland-Beveren, partij tegen Gent gaat door

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 17:12vr 30-10-2020 om 17:12

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 21:38vr 30-10-2020 om 21:38

Het is nog onzeker of de wedstrijd van zondagavond tussen Waasland-Beveren en KAA Gent wel zal doorgaan. Dat laat coach Nicky Hayen tegenover Het Nieuwsblad weten.

We zijn nog wachtende”, begint Hayen. “Van zes jongens weten we nog niet of ze positief of negatief getest hebben. Het kan nog even duren tot we de resultaten hebben, dat maakt onze situatie niet zo eenvoudig. Maar normaal gezien gaat de wedstrijd wel door.”

“Wij met de staf hebben onze voorbereiding altijd gemaakt, omdat we nooit zeker waren of we aan die limiet van zeven onbeschikbare spelers zouden komen of niet. Maar voor de spelers was het moeilijker. We hebben nooit rechtstreeks maar telkens via een medium met hen moeten werken.”

De voorbereiding van Waasland-Beveren werd aldus verstoord. “Ze kregen individuele programma’s zonder balcontact. We hebben hen wel specifieke loopprogramma’s gegeven om een match te simuleren, met intervallen. Maar zonder bal is dat een heel stuk zwaarder om te doen.”

Trainingsachterstand
“Ik hoop dat we op dat vlak niet te veel verloren hebben”, gaat Hayen verder. “We hadden de voorbije weken eigenlijk willen gebruiken om sommige jongens op te trainen. Jammer genoeg zijn zij die het nodig hebben, ziek geworden.”

“Er zit nu niks anders op dan te proberen de trainingsachterstand zo goed mogelijk weg te werken. We hebben op dit moment nog maar twee dagen met de volledige groep kunnen trainen, en dan vandaag (vrijdag, red) en morgen (zaterdag, red) nog.”

Update: De partij tussen Waasland-Beveren en KAA Gent gaat wel door, dat meldt Het Laatste Nieuws. Waasland-Beveren kreeg de afgelopen weken te maken met negentien positieve Covid-gevallen, na de testen van vandaag werd duidelijk dat nog maar één persoon positief heeft getest en er dus gevoetbald kan worden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws