Geen nieuwe besmettingen bij Club Brugge, KV Mechelen wil match laten uitstellen

Geen nieuwe besmettingen bij Club Brugge, KV Mechelen wil match laten uitstellen

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 19:12do 29-10-2020 om 19:12

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 21:29do 29-10-2020 om 21:29

De kans bestaat dat de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen van komende zaterdag niet doorgaat. Malinwa is immers nog niet verlost van corona. Er zijn in totaal zeven nieuwe spelers van de A-kern besmet. Bij Club Brugge zijn er geen nieuwe positieve testen.

Woensdag ondergingen de spelers, staf en medewerkers van KV Mechelen een nieuwe coronatest. Daaruit bleek dat Victor Wernersson en Bas Van den Eynden besmet zijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vranckx, Shved en Bouzian zijn er nog niet van verlost. Eerder raakte al bekend dat ook Peyre en Togui nog steeds positief zijn.

In totaal zijn er dus zeven besmettingen in de A-kern van Mechelen. Dat is in principe genoeg om uitstel aan te vragen en dat zou Malinwa ook effectief overwegen. De officiële aanvraag is nog niet ingediend dus voorlopig gaat de wedstrijd tegen Club Brugge gewoon door.

Bij Blauw-Zwart viel er dan weer beter nieuws te rapen. Daar zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld. 

Update: Via de officiële kanalen heeft KV Mechelen nu ook bevestigd dat het heeft gevraagd om uitstel van de wedstrijd.  '

Volgens de Pro League mogen enkel spelers die al op het wedstrijdblad stonden mee in rekening gebracht worden. Dat zijn er vijf. Toch vraagt KV Mechelen rekening te houden met de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de zeer korte wedstrijdvoorbereiding voor verschillende spelers die uit quarantaine terugkomen', schrijft de club.

'Vijf spelers komen zo terug bij de kern na hun quarantaineperiode. De spelersgroep heeft zo dus slechts één training vrijdag om de match tegen de landskampioen voor te bereiden', aldus KV Mechelen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws