Antwerp weigert underdogrol: Aan onszelf verplicht om resultaat neer te zetten

Antwerp weigert underdogrol: "Aan onszelf verplicht om resultaat neer te zetten"

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 17:46wo 28-10-2020 om 17:46

Royal Antwerp FC staat aan de vooravond van één van de mooiere confrontaties uit haar rijke clubgeschiedenis. Donderdagavond komt Tottenham Hotspur over de vloer in een (lege) Bosuil in het kader van de Europa League. Ritchie De Laet kijkt uiteraard uit naar die Engelse clash.

"Het wordt een heel belangrijke wedstrijd voor de club", beseft De Laet op het voorafgaande perspraatje. "We treffen een bijzonder sterk team, dat recent nog de finale van de Champions League speelde, maar we zitten in een goede flow."

Dat The Spurs favoriet zijn, krijgt de verdediger niet over zijn lippen. "We zijn het vind ik aan onszelf verplicht om een resultaat neer te zetten. De tegenstander mag dan wel Tottenham heten, we starten om te winnen of op zijn minst niet te verliezen", klinkt De Laet ambitieus. "Tegelijkertijd is het ook het soort wedstrijd waarvan we moeten genieten."

Klasbakken
Om de klasse van Tottenham kan natuurlijk niemand heen. "Op alle posities hebben ze toppers rondlopen, in het bijzonder vooraan met goalgetters als Harry Kane en Son Heung-min", noemt De Laet enkele namen. "Het wordt een zware taak hen af te stoppen, niet alleen voor de defensie maar voor heel de ploeg. We hebben echter vertrouwen en zijn klaar voor de strijd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel kans geef jij Antwerp op een overwinning tegen Tottenham?

Nul
11%
0-10
11%
10-20
15%
20-30
17%
30-40
15%
40-50
13%
50-60
8%
Meer dan 60 procent
10%
(543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws