'Groot nieuws uit Camp Nou: verguisde Bartomeu vertrekt als Barcelona-baas'

'Groot nieuws uit Camp Nou: verguisde Bartomeu vertrekt als Barcelona-baas'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 20:12di 27-10-2020 om 20:12

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:03di 27-10-2020 om 21:03

Josep Maria Bartomeu vertrekt bij FC Barcelona, meldt onder meer Mundo Deportivo dinsdagavond. De beschimpte voorzitter lag zwaar onder vuur in Camp Nou en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden.

Deze week werd er gestemd over een motie van wantrouwen ten opzichte van de voorzitter. Bartomeu werd na een interim-periode van ruim een jaar in 2015 voor een periode van zes jaar benoemd tot president van de Catalaanse grootmacht, maar struikelde de laatste jaren van het ene naar het andere schandaal.

Vers in het geheugen ligt de soap rond Lionel Messi. Bartomeu ging er drie jaar geleden mee akkoord dat de Argentijn zijn contract elk jaar kosteloos zou kunnen opzeggen. Toen puntje bij paaltje kwam en Messi wilde vertrekken, kreeg hij geen toestemming van Bartomeu.

Messi was ook niet vergeten dat de spelersgroep van Barça na de corona-uitbraak door Bartomeu onder druk werd gezet om zeventig procent salaris in te leveren. Daarnaast werd Bartomeu beschuldigd van het financieren van online haatcampagnes tegen onder meer Messi en Gerard Piqué.

Omdat de emmer steeds voller liep, dienden de socios (leden van Barça) onlangs een motie van wantrouwen in. In totaal moesten er 16.250 handtekeningen opgehaald worden en dat aantal werd ruim gepasseerd. De nieuwe presidentsverkiezingen die stonden gepland voor maart 2021, worden nu waarschijnlijk naar voren gehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws