Groen heeft oplossing: “Nieuw stadion Club Brugge en Cercle als huurder”

Groen heeft oplossing: “Nieuw stadion Club Brugge en Cercle als huurder”

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 08:26di 27-10-2020 om 08:26

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 08:35di 27-10-2020 om 08:35

De Brugse oppositiepartij Groen heeft volgens Het Laatste Nieuws de oplossing gevonden voor het stadiondossier van Club Brugge. Groen stelt voor om een nieuw stadion op Jan Breydel te bouwen met Cercle als huurder.

"Het Kanaaleiland is niet groot genoeg en de Blankenbergse Steenweg is onzeker", zegt fractieleider Raf Reuse. "Het is trouwens niet alleen juridisch onhaalbaar, maar ook politiek onwenselijk om daar een stadion te bouwen. De Blankenbergse Steenweg omvat vruchtbare poldergronden die moeten ingezet worden voor duurzame en lokale landbouw.”

“We moeten de open ruimte in Brugge maximaal vrijwaren, ook daar”, gaat Reuse verder. “We willen dat onze beide voetbalploegen een duurzame toekomst hebben in Sint-Andries. Dat is altijd al ons standpunt geweest. We stellen nu ook een concrete formule voor.”

Een verhuur lijkt aldus de oplossing. “Club zou de nieuwe voetbaltempel ook kunnen verhuren aan Cercle met de stad als tussenpersoon. In de erfpachtovereenkomst van de stad met Club bouwen we een absolute garantie in opdat Cercle dat kan doen voor eeuwig en altijd."

Reuse verwijst naar de Allianz Arena in München. "Daar verbleven ook twee clubs in één stadion. Naargelang de ploeg die speelde, werd het stadion anders verlicht, waardoor er een eigen sfeer ontstaat", citeert Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is dit een goede oplossing?

Ja
35%
Nee
65%
(358 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws