Pro League-voorzitter Croonen geeft toe: Onze clubs draaien op overlevingsmodus

Pro League-voorzitter Croonen geeft toe: "Onze clubs draaien op overlevingsmodus"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 10:15ma 26-10-2020 om 10:15

Het coronavirus hakt er stevig in bij onze Belgische clubs. Al heel wat wedstrijden moesten worden uitgesteld en financieel kregen verschillende Belgische ploegen al flink wat klappen. Pro League-voorzitter Peter Croonen maakt zich alvast zorgen.

De Belgische regering besloot onlangs om geen toeschouwers meer toe te laten bij sportevenementen. Dat betekent dus ook geen extra broodnodige inkomsten voor flink wat Belgische clubs. "We draaien op dit moment in overlevingsmodus", zegt Croonen bij Het Laatste Nieuws.

De 25 Belgische profclubs hebben samen al 100 miljoen euro extra geïnjecteerd om het voetbal te redden in ons land. "En die 100 miljoen is effectief broodnodig om te garanderen dat dit seizoen kan worden uitgespeeld. Over wie wat heeft betaald, kan ik niet in detail treden, maar die 100 miljoen bestaat deels uit extra financiële middelen die zijn ingezet en deels uit leningen die zijn omgezet in kapitaal", klinkt het.

Toekomst van Belgische clubs
Croonen vreest alvast voor de toekomst van flink wat clubs als er dit seizoen nog lang geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. "Stel dat we een heel seizoen onder deze maatregelen moeten voetballen, dan ramen wij het collectieve verlies op 150 miljoen en dat op een totaal van 320 miljoen", geeft Croonen aan.

"Wij zijn zeker niet de enige sector die zwaar getroffen is, maar dit zijn hallucinante cijfers." En die cijfers kunnen nog erger worden als ook de Play-Offs niet worden gespeeld. "We zijn voorbereid op het ergste, maar we willen dat scenario absoluut vermijden. Stel dat er door het afgelasten van de play-offs gesnoeid zou moeten worden in de tv-gelden, dan houd ik echt mijn hart vast voor een aantal clubs", besluit Croonen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moeten er weer fans worden toegelaten bij sportevenementen?

Ja
47%
Nee
53%
(182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws