KAA Gent goed op weg om crisis van Anderlecht vorig seizoen te evenaren

KAA Gent goed op weg om crisis van Anderlecht vorig seizoen te evenaren

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 16:00zo 25-10-2020 om 16:00

Een jaar geleden was RSC Anderlecht in crisis nadat het startte met een bijzonder zwakke 9 op 30. De club kreeg bakken kritiek, maar dit jaar is AA Gent aan de beurt. De Buffalo’s startten met een 9 op 27 en ontvangen maandagavond KRC Genk. Als ze die partij verliezen, boeken ze een 9 op 30. Waar ligt het probleem?

Het bestuur heeft wat boter op het hoofd van deze crisis, want in tegenstelling tot Anderlecht, was er geen nieuw begin nodig bij AA Gent. Toch kende het bestuur een vreemde ingeving door 13 nieuwe spelers te halen, Gent is al te vaak een handelshuis waar vreemde transfers plaatsvinden, en na amper twee speeldagen de coach te ontslaan. Het heeft hun seizoen helemaal overkop gezet en het is enkel nog de schade beperken. Via welke weg dan ook Europees voetbal halen. 

Opvallend: AA Gent blijft defensief een drama. Het incasseerde in de Jupiler Pro League al 16 tegengoals. In de zomer werden met Dino Arslanagic en Andreas Hanche-Olsen en Nurio Fortuna nochtans drie verdedigers gehaald. Tot op heden bracht het geen soelaas. Opvallend: winteraanwinst Bruno Godeau – altijd een sobere en betrouwbare kracht bij Moeskroen – kreeg nog geen kansen. Dat hij sinds zijn transfer naar Gent nog maar 14 speelminuten kreeg in de competitie, is bijzonder vreemd voor een inkomende transfer. Misschien krijgt hij de komende speeldagen eindelijk eens zijn kans in de wankele defensie?

AA Gent moet dus een seizoen lang achtervolgen, want bijzonder moeilijk is. Vraag maar aan Anderlecht. Met corona is het bovendien niet uitgesloten dat het seizoen wordt afgesloten na 34 speeldagen, dus de clubs kunnen dus maar beter niet meer denken dat het zwaartepunt aan het einde van het seizoen ligt…

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws