De arbiters voor speeldag 10 in de JPL: 28-jarige Vergoote fluit Antwerp-Beerschot

De arbiters voor speeldag 10 in de JPL: 28-jarige Vergoote fluit Antwerp-Beerschot

23-10-2020 15:25 Laatste update: 15:38
12

De Pro League heeft de aanstellingen voor de tiende speeldag in de Jupiler Pro League bekend gemaakt. De onevaren Jasper Vergoote moet zondag de mogelijk verhitte derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot in goede banen leiden.

Vergoote is met zijn 28 jaar één van de jongste scheidsrechters in onze hoogste afdeling. In totaal heeft hij pas 15 matchen in de JPL op zijn teller staan. Dit jaar floot hij drie duels: KRC Genk - Oud-Heverlee Leuven (speeldag 2), Moeskroen - Zulte Waregem (speeldag 4) en KAS Eupen - Cercle Brugge (speeldag 8).

De 28-jarige ref deelde 14 gele kaarten uit, waarvan negen in zijn laatste partij. Samen met KV Mechelen - STVV van 26 september is dat het hoogste aantal in dit seizoen. Tijdens en na de match tussen Genk en OHL kreeg hij de nodige kritiek te verwerken.

Jonathan Lardot heeft vanavond de leiding over de opener van deze speelronde: KV Kortrijk - Anderlecht. Alexandre Boucaut is zaterdag de arbiter van dienst bij Oud-Heverlee Leuven - Club Brugge, terwijl Jan Boterberg de verantwoordelijkheid heeft gekregen over het interessante affiche tussen KAA Gent en KRC Genk.