Oud-Heverlee Leuven razend, Referee Department geeft OHL gelijk

Oud-Heverlee Leuven razend, Referee Department geeft OHL gelijk

17-08-2020 20:29
32

Na de partij tussen Oud-Heverlee Leuven en KRC Genk was er heel wat te doen om de strafschopfase op het einde van de partij. Het Referee Department heeft zich daar nu ook over uitgesproken.

In de laatste minuut van de wedstrijd beging Joakim Maehle in het strafschopgebied een fout op OHL-speler Oliver Myny. Scheidsrechter Jasper Vergoote zag er niets in en ook VAR Jan Boterberg greep niet in. Bij Oud-Heverlee Leuven begreep men er helemaal niets van en was er dan ook stevige kritiek op de wedstrijdleiding. Die kritische stemmen krijgen nu gelijk.

'Het Referee Department verwacht een strafschop voor deze overtreding en een gele kaart', klinkt het op de officiële kanalen van de Pro League. 'Omdat dit een ‘clear and obvious error’ is, verwacht het Referee Department een VAR-interventie en een on field review', aldus het Referee Department, dat twee grote fouten zag van de wedstrijdleiding afgelopen weekend.

Uiteindelijk speelde OHL met 1-1 gelijk tegen KRC Genk, al kon dat er ook anders hebben uitgezien met een strafschop in de laatste minuut.