De Laet kijkt uit naar derby met Antwerp: Bij ons komt er geen paars binnen

De Laet kijkt uit naar derby met Antwerp: "Bij ons komt er geen paars binnen"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 15:09wo 21-10-2020 om 15:09

Antwerp speelt donderdag in de Europa League tegen Ludogorets. Een belangrijke wedstrijd voor de Great Old, maar de meeste supporters zijn eigenlijk meer bezig met de derby van volgend weekend tegen Beerschot. Dat zal ook voor Ritchie De Laet een speciale wedstrijd worden.

Beerschot staat momenteel voor Antwerp in het klassement van de Jupiler Pro League, maar dat zal volgens De Laet niet lang meer duren. "Met één puntje. En als wij winnen zondag, springen we over hen", vertelde de flankverdediger aan Het Laatste Nieuws. "Iedereen zal wakker moeten zijn zondag. En beseffen wat die match betekent."

"We zullen dat wel aan iedereen duidelijk maken, dat gaat geen probleem zijn. Spelers als Faris (Haroun, red.) en Rafa (Refaelov, red.) weten dat ook. En de coach zal er ook wel op hameren. Zelfs al droeg hij ooit dat paars truitje. Ik ga hem zondag toch nog eens zeggen dat hij niet mag vergeten bij welke ploeg hij zit. (lacht) Maar ik heb het Faris uiteindelijk ook vergeven, dus..."

Eigenlijk speelt De Laet tegen zijn ex-ploeg. Hij was namelijk één seizoen actief bij Wilrijk, dat enkele jaren terug werd opgeslorpt door Beerschot. "Maar toen was dat nog KFC Wilrijk. En die speelden in het geel en blauw. Niet in dat mottig paars. Er staat blijkbaar op een of andere website dat ik nog zes maanden bij Beerschot heb gespeeld. Sorry, maar ik vind dat écht niet kunnen. Ik heb een goed jaar bij Wilrijk gespeeld. Dat was geen Beerschot, voor alle duidelijkheid", besloot De Laet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws