'Liefst acht besmettingen in A-selectie AZ: Napoli wil EL-duel uitstellen'

'Liefst acht besmettingen in A-selectie AZ: Napoli wil EL-duel uitstellen'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 15:45di 20-10-2020 om 15:45

AZ meldde dinsdagochtend nieuwe besmettingen in de spelersgroep. Het lijkt erop dat spits Myron Boadu één van de nieuw besmette spelers is binnen de selectie van trainer Arne Slot. Het Napoli van Dries Mertens wil het Europa League-duel over twee dagen liefst uitstellen.

Dat melden het Noordhollands Dagblad en de NOS. Volgens de NOS betreft het in totaal liefst acht spelers uit de A-selectie van Slot. Boadu ontbrak dinsdagsochtend op de laatste training voordat AZ woensdag per vliegtuig naar Napels vertrekt. Bronnen binnen de club bevestigen dat de aanvalsleider van AZ één van de spelers is die deze week positief testte op het coronavirus, weet het NHD.

Naast Boadu schijnt ook de Noorse middenvelder Hakon Evjen besmet te zijn. Ook hij trainde dinsdagochtend niet mee met de selectie. Verder lijken Jordy Clasie, Ferdy Druijf en Timo Letschert het duel met Napoli aan zich voorbij te moeten laten gaan. Laatstgenoemden konden afgelopen weekend al niet meespelen in het competitieduel tegen VVV-Venlo (2-2).

AZ doet vanwege de privacy geen mededelingen over de besmettingen. De club erkent op de eigen site dat er nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld binnen de spelersgroep en dat AZ 'bezig is met een inventarisatie van de omvang van de besmettingen'. Of het duel met Napoli überhaupt kan doorgaan, is nog onzeker.

Napoli
In Napels, waar AZ donderdagavond gaat beginnen aan het Europese seizoen, luidde gemeenteraadslid Ciro Borriello de noodklok al. Borriello vindt dat hoogst onverstandig dat AZ richting Napels komt en pleit voor afgelasting van het duel.

"We moeten verantwoordelijk gedrag tonen. AZ moet in quarantaine en de wedstrijd moet uitgesteld worden", aldus Borriello. In de eerste speelronde van de Europa League spelen Napoli en AZ donderdag om 18.55 tegen elkaar.

Eind augustus stelde de UEFA een reglement op wat betreft coronabesmettingen in de selectie. Als club moet je 13 spelers beschikbaar hebben om te kunnen spelen, waaronder minimaal één keeper.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dat de EL-wedstrijd tegen Napoli moet worden uitgesteld?

Ja
62%
Nee
38%
(53 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws