Club Brugge trekt volgende week naar Zenit: Nog geen sprake van afgelasting

Club Brugge trekt volgende week naar Zenit: "Nog geen sprake van afgelasting"

16-10-2020 08:15 Laatste update: 08:15
4

Terwijl het coronavirus heel Europa in een wurggreep houdt, wordt er vanaf volgende week opnieuw gevoetbald in de Champions League. Club Brugge trekt naar Zenit Sint-Petersburg, waar code rood van kracht is. Bij de landskampioen bereiden ze zich alvast voor op de trip naar Rusland.

Voor een uitstel vrezen ze op dit moment nog niet bij Club Brugge. "We staan in contact met UEFA, Zenit, de consulaten, noem maar op. En voorlopig is er geen enkele reden om aan te nemen dat de match elders plaatsvindt of afgelast wordt", zegt woordvoerder Kirsten Willem in gesprek met Het Nieuwsblad.

Maar wat als de regering beslist dat er vanuit België niet meer mag gereisd worden? "Dat is nog niet aan de orde. We houden ons aan de regels. Maar omdat we in openlucht spelen en in bubbels reizen, is onze situatie specifiek. In principe zit je in een veilige omgeving", gaat de perschef van Club Brugge verder.

"Zaterdag wordt onze bubbel van 64 man opnieuw getest en maandag vliegen we apart naar ginder, zonder commerciële partners en met een beperkt bestuur." Dat zijn dan Verhaeghe, Mannaert, Vaeyens, Boone en Madou.