Moeskroen zag het niet in Seys: Maar hij kan voetballen als een gek

Moeskroen zag het niet in Seys: "Maar hij kan voetballen als een gek"

08-10-2020 10:16
0

Dylan Seys heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als enfant terrible, maar dat heeft Excelsior niet weerhouden om hem vast te leggen voor het komende seizoen. Henrico Drost, oud-ploeggenoot van onze landgenoot, denkt dat Excelsior weleens goud in handen kan hebben.

Seys, die overkomt van Excelsior Moeskroen, speelde in Nederland eerder voor RKC Waalwijk en FC Twente en kwam daar vaak in opspraak. Zo keerde hij veel te zwaar terug van vakantie, zong hij als RKC Waalwijk-speler op de tribune uit volle borst mee met spreekkoren uit het Ajax-uitvak en deelde hij filmpjes daarvan op Instagram, en raakte in conflict met trainers en medespelers. Drost heeft ook zo zijn verhalen over Seys.

"We verloren een bekerwedstrijd bij FC Twente. Terwijl wij balend richting kleedkamer liepen, begonnen die Twente-supporters de naam van Seys te scanderen. Hij heeft daar natuurlijk gespeeld. Ging hij een ererondje maken. Alsof hij Blaise Nkufo was", zegt Drost in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar hij heeft een goed hart. Hij is iemand die je als trainer speciaal moet behandelen om hem optimaal te laten presteren. Want hij kan voetballen als een gek. Heeft een goede linker en flinke snelheid. Ik weet zeker dat hij het verschil kan maken. Het wordt tijd dat hij die rare fratsen achterwege laat."

Seys, inmiddels 24 jaar, kan bovenal goed voetballen. "Toen hij bij RKC topfit was, voetbalde hij geweldig. Ik weet zeker dat hij in de Keuken Kampioen Divisie het verschil gaat maken. En ook in de Eredivisie. Dit is een jongen die je uiteindelijk zomaar voor veel centen kan verkopen", aldus Drost.

Bij Moeskroen arriveerde hij in januari van dit kalenderjaar, maar wist hij nooit door te breken. Hij speelde uiteindelijk maar één partij voor de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie