UPDATE: 'Toekomstige aanwinst van Anderlecht moet zich bewijzen in Turkije'

UPDATE: 'Toekomstige aanwinst van Anderlecht moet zich bewijzen in Turkije'

05-10-2020 15:02 Laatste update: 17:39
14

RSC Anderlecht heeft een opvolger gevonden voor Jérémy Doku. De 20-jarige Paul Mukairu wordt weggeplukt bij Antalyspor. Het zou gaan om een uitleenbeurt met een aankoopoptie van 2,5 miljoen euro.

Verder krijgt Antalyspor ook 25 procent op een eventuele doorverkoop. Dat meldt het Turkse Antalyam. Anderlecht ziet Doku zo goed als zeker naar Stade Rennes verkassen. Het is enkel wachten op de officiële aankondiging van de Franse eersteklasser.

Aanvankelijk leek paars-wit geen vervanger te halen, maar de Brusselaars hebben snel kunnen schakelen en lieten hun oog vallen op Mukairu. De 20-jarige Nigeriaan stond op het verlanglijstje van heel wat Europese clubs, maar hij kiest voor Anderlecht, waar hij voor meer concurrentie op de flanken moet zorgen.

Mukairu is een polyvalente aanvaller die zowel diep in de spits als op de flank kan uitgespeeld worden. In totaal speelde hij 34 wedstrijden voor Antalyspor. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. 

Update: Het is nog maar een kwestie van tijd alvorens Mukairu zich een speler van Anderlecht mag noemen. De speler is momenteel nog in Turkije. Daar legt hij zijn medische testen af. Dat meldt Pieter-Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws.